Zelfzorg: een preventieve strategie voor bedrijven

Welkom bij enerjee, waar we geloven dat zelfzorg niet alleen een individuele verantwoordelijkheid is, maar ook een essentiële pijler van een gezonde en productieve werkomgeving. Met mijn zelfzorgpakket streef ik ernaar om stress te verminderen, veerkracht te vergroten en duurzame zelfzorg te bevorderen voor zowel werkgevers als medewerkers.

Waarom zelfzorg?

In de moderne werkwereld staat zelfzorg centraal als een preventieve strategie om verschillende uitdagingen, zoals stressmanagement en het voorkomen van burnout, aan te pakken. Door actief te investeren in zelfzorg, kunnen bedrijven een positieve impact hebben op het welzijn van hun medewerkers, wat uiteindelijk leidt tot diverse voordelen, zowel op individueel als organisatorisch niveau.

De voordelen

 • Stressreductie
  Zelfzorg helpt stress te verminderen door middel van effectieve technieken en strategieën.
 • Verhoogde veerkracht
  Medewerkers leren veerkracht op te bouwen, waardoor ze beter kunnen omgaan met uitdagingen en tegenslagen.
 • Impact op het welzijn van alle medewerkers
  Een gezonde werkomgeving bevordert het welzijn van alle medewerkers, wat resulteert in een positieve organisatiecultuur.
 • Kostenbesparing
  Door preventief in te zetten op zelfzorg, kunnen bedrijven kosten besparen op het gebied van gezondheidszorg en verzuim.
 • Minder ziekteverzuim
  Medewerkers die actief bezig zijn met zelfzorg ervaren over het algemeen minder gezondheidsproblemen en zijn daardoor minder vaak afwezig.
 • Betere personeelsretentie
  Een focus op zelfzorg draagt bij aan de tevredenheid en betrokkenheid van medewerkers, wat op zijn beurt de personeelsretentie verbetert.
 • Verhoogde tevredenheid en betrokkenheid
  Medewerkers voelen zich gewaardeerd wanneer hun welzijn prioriteit heeft, wat leidt tot een hogere tevredenheid en betrokkenheid.
 • Positieve organisatiecultuur
  Door zelfzorg te bevorderen, creëren bedrijven een cultuur waarin het welzijn van medewerkers centraal staat, wat bijdraagt aan een positieve organisatiecultuur.

Voorbeelden

Klik hier voor enkele voorbeelden van workshops rond zelfzorg.

Aanbod op maat

enerjee begrijpt dat elk bedrijf uniek is, daarom bied ik oplossingen op maat aan die zijn afgestemd op de specifieke behoeften en doelstellingen van uw organisatie. Samen met u ontwikkel ik een pakket dat perfect past bij uw bedrijfscultuur en de behoeften van uw medewerkers. We kunnen de focus leggen op één enkele workshop of een combinatie van meerdere onderdelen.

Er is dus een verscheidenheid aan mogelijkheden om zelfzorg te integreren in uw bedrijfscultuur. Enkele voorbeelden hiervan zijn:

 • Sessies in groep
  Interactieve sessies waarin medewerkers samen leren en groeien door middel van theoretische informatie, praktische oefeningen, discussies en praktijkcases.
 • Online platform en opvolging
  Toegang tot een online platform en ondersteuning om zelfzorgpraktijken te blijven onderhouden, waar medewerkers ook zijn. Daarnaast hoeven nieuwe medewerkers niet te wachten op een volgende workshop die op een bepaalde datum georganiseerd wordt, maar kunnen ze onmiddellijk aan de slag.
 • Workshops
  Interactieve workshops gericht op specifieke aspecten van zelfzorg, zoals stressmanagement, mindfulness, yoga, ademhalingstechnieken, enzovoort.
  • Yoga
   Yogalessen die zowel fysieke als mentale ontspanning bieden, waardoor medewerkers beter in balans kunnen blijven.
  • Mindfulness
   Trainingen in mindfulness om bewustzijn en aandacht te vergroten, wat kan helpen bij het omgaan met stressvolle situaties.
  • Ademhalingstechnieken
   Technieken om de ademhaling te beheersen en te gebruiken als een instrument voor stressvermindering en ontspanning.
 • Individuele ondersteuning
  Persoonlijke begeleiding en coaching om medewerkers te helpen bij het ontwikkelen van een zelfzorgplan dat aansluit bij hun individuele behoeften.
 • En nog veel meer.

Klaar om zelfzorg te integreren in uw bedrijf?

Neem vandaag nog contact op voor meer informatie over het zelfzorgpakket en hoe ik u kan helpen een gezondere en gelukkigere werkomgeving te creëren.

Wie ben ik?

Als voormalig ingenieur en gepassioneerd verpleegkundige heb ik een unieke kijk op zelfzorg ontwikkeld. Die kijk werd gevormd door mijn diverse professionele achtergrond en mijn persoonlijke levenservaring. Mijn reis naar zelfzorg begon tijdens mijn werk in de ingenieurswereld, waar ik de impact van stress en het belang van veerkracht aan den lijve heb ervaren. Deze inzichten werden verder verrijkt door mijn rol als verpleegkundige, waar ik getuige ben van de kracht van zelfzorg in het bevorderen van welzijn. Maar ook mijn eigen levenspad heeft me geleid naar een dieper begrip van zelfzorg. Gedurende jaren heb ik actief gezocht naar antwoorden en me verdiept in mijn eigen ontwikkeling. Dit doe ik zowel door introspectie, maar ook door het volgen van opleidingen en cursussen. Zo heb ik ontdekt dat de harmonie tussen lichaam en geest essentieel is voor een gelukkig en productief leven. Mijn persoonlijke balans heb ik gevonden in yoga, mindfulness, ademhalingstechnieken, gezonde voeding, voldoende beweging en rust, het cultiveren van positieve relaties en mindset, en het stellen van grenzen en prioriteiten. Deze diverse benaderingen vormen dan ook de basis van mijn op maat gemaakt zelfzorgpakket voor bedrijven. Met mijn achtergrond en ervaring ben ik vastberaden om uw organisatie te ondersteunen bij het creëren van een cultuur van welzijn en veerkracht, waarin medewerkers zich gesteund voelen in hun persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Images by Freepik