Hallo, ik ben Wouter. Mijn passie is persoonlijke groei, zowel op lichamelijk als geestelijk vlak.

Hoe ik tot die passie gekomen ben, vertel ik je graag in mijn verhaal.

Toen ik in 2011 voor het eerst met yoga en mindfulness in contact kwam, heeft dit mijn leven veranderd. Ik heb een hele transformatie doorgemaakt waarbij ik mezelf helemaal heb kunnen ontplooien tot wie ik nu ben. Ik groeide uit van een persoon die alles beredeneerde en controle wilde uitoefenen op alle aspecten van het leven tot iemand die nu leeft vanuit zijn gevoel en het onbekende kan omarmen.

Na mijn middelbare school ben ik opgeleid tot ingenieur en werkte ik jarenlang in de farmaceutische industrie. Het eerste deel van mijn volwassen leven werd daarom beheerst door de ratio. Al snel voelde ik dat ik iets miste in mijn leven en ging ik verder op zoek.

Met veel enthousiasme startte ik later een opleiding in de verpleegkunde. Dit was een kantelpunt in mijn leven en wakkerde het vlammetje in mezelf aan dat er altijd al geweest was.

Het heeft echter nog vele jaren geduurd alvorens ik mijn eigen pad ontdekte en besefte wat dat vlammetje me wilde vertellen. Na veel omzwervingen, gesprekken, mindfulness, yoga, meditatie, enzovoort werd mijn pad stap voor stap duidelijker. Het werd me helder dat mensen helpen hun lichamelijk, geestelijk en spiritueel welzijn te verbeteren mijn levensdoel is.

Als verpleegkundige werd ik mee ondergedompeld in de coronapandemie. Ik werkte tijdens deze periode in een intensive care unit en een operatiekwartier. De pandemie heeft me verder doen nadenken over gezondheidszorg en gezondheid in het algemeen. Ik voelde de roep om meer te doen dan enkel mensen helpen vanuit een westers perspectief. 

Ik ben ervan overtuigd dat een (menselijk) wezen meer is dan zijn fysieke lichaam alleen en geloof daarom in een holistische en energetische aanpak. Ik besloot mijn pad verder te verruimen en me te concentreren op de oosterse, meer bepaald, Aziatische filosofieën.

Acupunctuur en yoga spelen daarin een grote rol. Daarnaast coach ik ook mensen vanuit het perspectief van eenheidsbewustzijn. Hierbij wordt ervan uitgegaan dat alle antwoorden op je vragen in jezelf zitten. Ook meditatie maakt deel uit van mijn leven. Het ontspant me en helpt me de wereld duidelijker te zien.

Ik geloof dus sterk in een holistische benadering van het menselijk welzijn. Ik combineer nu coaching, yoga en acupunctuur om mensen te doen groeien, zowel op lichamelijk als geestelijk vlak. Mijn aanpak is complementair aan de westerse gezondheidszorg en vult deze mooi aan. Vanuit mijn ervaring zie ik dat deze drie pijlers (coaching, yoga en acupunctuur) veel gemeen hebben en elkaar versterken.

Zoals je ziet heb ik een hele weg afgelegd om te komen waar ik nu ben.

Vanuit mijn (levens)ervaring en mijn achtergrond wil ik jou meenemen op het pad van fysieke, geestelijke en spirituele ontwikkeling.

Opleidingen

200h yoga teacher training (International Yoga Alliance)
Himalayan Yoga Institute in India

Holistisch coach en consulent
Centrum GEA

Postgraduaat traditionele Chinese geneeskunde & acupunctuur
ICZO

25h breathwork teacher training (International Yoga Alliance)
Yogaloft Academy

40h yin yoga training (International Yoga Alliance)
My Vinyasa Practice

40h restorative yoga training (International Yoga Alliance)
My Vinyasa Practice

Reiki level 1
YogaWithAmit in Vietnam

Reiki level 2
Cat Wheeler in Bali

Bachelor in de verpleegkunde
Karel de Grote Hogeschool

Master in de industriële wetenschappen (ingenieur)
KU Leuven