Of je nu last hebt van stress, pijnlijke spieren, slaapproblemen of een andere aandoening, acupunctuur kan helpen.
Deze eeuwenoude techniek uit de traditionele Chinese geneeskunde, maakt gebruik van stimulatie van specifieke punten op het lichaam om spanning te verlichten, de energiestroom te herstellen en het zelfherstellend vermogen van je lichaam te stimuleren.

Acupunctuur vertrekt vanuit de gedachte dat lichamelijke en geestelijke klachten worden veroorzaakt door verstoringen in de energiehuishouding van het lichaam. Met acupunctuur worden deze verstoringen hersteld. Zo zet acupunctuur het lichaam en de geest aan zichzelf te genezen. (1)

In de traditionele Chinese geneeskunde, waarvan acupunctuur een onderdeel is, wordt niet enkel naar de symptomen gekeken, zoals in de westerse geneeskunde, maar gezocht naar de oorzaak van de klacht. Dit vormt het startpunt van de behandeling.

De laatste jaren werd er veel onderzoek gedaan naar de werking van acupunctuur. Onderzoek toont aan dat acupunctuur wel degelijk een plaats kan hebben bij het verbeteren van onze gezondheid en complementair is aan de westerse geneeskunde. De uitoefening van acupunctuur is dan ook gereguleerd en kan enkel uitgevoerd worden door mensen met een medische achtergrond. Acupunctuur is in grote mate een “evidence based practice”, een wetenschappelijk onderbouwde praktijk, die ondersteuning kan bieden aan een westerse behandeling.

Enkele van de meest voorkomende klachten waarbij acupunctuur kan helpen zijn pijn, allergieën, gynaecologische problemen, maag- en darmproblemen, mentale klachten, neurologische problemen, diabetes, neus-keel-oorproblemen, urologische problemen, problemen met vermageren, verslavingen, …

Naast acupunctuur worden ook cupping, moxa, guasha massage, … toegepast.

Waarmee kan acupunctuur jou helpen?


Pijnverlichting

Mentale klachten

Stressvermindering

Urologische problemen

Diabetes

Neus-keel-oorproblemen

Verbeterde slaapkwaliteit

Verbeterde doorbloeding

Verslavingen

Bevordering van de spijsvertering

Gynaecologische problemen

Maag- en darmproblemen

Neurologische problemen

Emotioneel evenwicht

Verbeterde energie en vitaliteit

Verlichting van ademhalingsproblemen

Assertiviteit

Vermageren

Verlichting van allergieën

Wil je graag meer weten of een afspraak maken, neem dan contact op via info@enerjee.org of +32 488 38 33 06.

Waar?

Op maandagen

Leopold de Waelstraat 28
2000 Antwerpen

Op dinsdagen

Bloemenveld 30
2610 Wilrijk (Antwerpen)

Cupping

Naast acupunctuur wordt ook cuppingtherapie aangeboden, waarbij glazen of plastic cups op je huid worden geplaatst om een vacuümafdichting op de huid te creëren, wat resulteert in een diepe ontspanning en verbeterde circulatie. Het kan ook helpen bij spierpijn, stress en zelfs bij het verbeteren van je algehele welzijn. Deze techniek kan kan apart of in combinatie met acupunctuur worden toegepast.

Guasha

Guasha helpt je bij het bereiken van een gezonde, stralende huid en een gevoel van innerlijke rust. Het is niet alleen een esthetische behandeling, maar het helpt ook bij het verlichten van spierspanning, hoofdpijn, en stress.
Deze eeuwenoude Chinese techniek staat bekend om zijn vermogen om spanning te verlichten, de bloedcirculatie te verbeteren en gifstoffen uit het lichaam te verwijderen. Er wordt gebruik gemaakt van speciale schrapers om zachtjes over de huid te bewegen, wat resulteert in een verjongende en revitaliserende ervaring.

De kracht van deze oude Chinese genezingskunsten helpen je op fysiek, mentaal en emotioneel niveau. Ontdek hoe acupunctuur, cupping en guasha je welzijn kunnen versterken en je levenskwaliteit kunnen verbeteren.

Je wordt verwelkomd in een rustige, gastvrije omgeving waar je kunt ontspannen en genieten van de voordelen van deze traditionele therapieën.

Neem vandaag nog contact op om een afspraak te maken en ontdek de helende kracht van acupunctuur, cupping en guasha. Je verdient een leven in evenwicht en welzijn.

Acupunctuur en Chinese geneeskunde sluiten nauw aan bij mijn yoga– en coachingactiviteiten.

(1) https://www.iczo.be/nl/opleidingen/acupunctuur