Acupressuur

In juni studeer ik af als acupuncturist. Nu focus ik mij al op acupressuur, cupping en guasha.

Of je nu last hebt van stress, pijnlijke spieren, slaapproblemen of gewoon behoefte hebt aan een moment van pure ontspanning, acupressuur kan helpen.
Deze eeuwenoude techniek uit de traditionele Chinese geneeskunde, maakt gebruik van zachte druk op specifieke punten op het lichaam om spanning te verlichten, de energiestroom te herstellen en het zelfherstellend vermogen van je lichaam te stimuleren.

Acupressuur vormt de basis van mijn holistische benadering van welzijn. Bij deze behandelmethode pas ik zorgvuldig gedoseerde druk toe op specifieke acupunctuurpunten om de stroom van levensenergie (Qi) in je lichaam in balans te brengen.

Het resultaat?


Pijnverlichting

Stressvermindering

Verbeterde doorbloeding

Bevordering van de spijsvertering

Verbeterde slaapkwaliteit

Emotioneel evenwicht

Verbeterde energie en vitaliteit

Verlichting van ademhalingsproblemen

Assertiviteit

Verlichting van allergieën

Wil je graag meer weten of een afspraak maken, neem dan contact op via info@enerjee.org of +32 488 38 33 06.

Waar?

Bloemenveld 30
2610 Wilrijk (Antwerpen)

Cupping

Naast acupressuur wordt ook cuppingtherapie aangeboden, waarbij glazen of plastic cups op je huid worden geplaatst om een vacuümafdichting op de huid te creëren, wat resulteert in een diepe ontspanning en verbeterde circulatie. Het kan ook helpen bij spierpijn, stress en zelfs bij het verbeteren van je algehele welzijn. Deze techniek kan kan apart of in combinatie met acupressuur worden toegepast.

Guasha

Guasha helpt je bij het bereiken van een gezonde, stralende huid en een gevoel van innerlijke rust. Het is niet alleen een esthetische behandeling, maar het helpt ook bij het verlichten van spierspanning, hoofdpijn, en stress.
Deze eeuwenoude Chinese techniek staat bekend om zijn vermogen om spanning te verlichten, de bloedcirculatie te verbeteren en gifstoffen uit het lichaam te verwijderen. Er wordt gebruik gemaakt van speciale schrapers om zachtjes over de huid te bewegen, wat resulteert in een verjongende en revitaliserende ervaring.

De kracht van deze oude Chinese genezingskunsten helpen je op fysiek, mentaal en emotioneel niveau. Ontdek hoe acupressuur, cupping en guasha je welzijn kunnen versterken en je levenskwaliteit kunnen verbeteren.

Je wordt verwelkomd in een rustige, gastvrije omgeving waar je kunt ontspannen en genieten van de voordelen van deze traditionele therapieën.

Neem vandaag nog contact op om een afspraak te maken en ontdek de helende kracht van acupressuur, cupping en guasha. Je verdient een leven in evenwicht en welzijn.

Acupunctuur

“Under construction”

Als verpleegkundige volg ik momenteel een opleiding tot acupuncturist. Juni 2024 is mijn geplande afstudeermoment. Acupunctuur en Chinese geneeskunde sluiten nauw aan bij mijn yoga– en coachingactiviteiten. Daarom incorporeer ik deze kennis nu al in mijn praktijk.

Acupunctuur vertrekt vanuit de gedachte dat lichamelijke en geestelijke klachten worden veroorzaakt door verstoringen in de energiehuishouding van het lichaam. Met acupunctuur worden deze verstoringen hersteld. Zo zet acupunctuur het lichaam en de geest aan zichzelf te genezen. (1)

In de Chinese geneeskunde, waarvan acupunctuur een onderdeel is, wordt niet enkel naar de symptomen gekeken, zoals in de westerse geneeskunde, maar gezocht naar de oorzaak van de klacht. Dit vormt het startpunt van de behandeling.

De laatste jaren werd er veel onderzoek gedaan naar de werking van acupunctuur. Onderzoek toont aan dat acupunctuur wel degelijk een plaats kan hebben bij het verbeteren van onze gezondheid en complementair is aan de westerse geneeskunde. De uitoefening van acupunctuur is dan ook gereguleerd en kan enkel uitgevoerd worden door mensen met een medische achtergrond. Acupunctuur is in grote mate een “evidence based practice”, een wetenschappelijk onderbouwde praktijk, die ondersteuning kan bieden aan een westerse behandeling.

Enkele van de meest voorkomende klachten waarbij acupunctuur kan helpen zijn pijn, allergieën, gynaecologische problemen, maag- en darmproblemen, mentale klachten, neurologische problemen, diabetes, neus-keel-oorproblemen, urologische problemen, problemen met vermageren, verslavingen, …

Naast acupunctuur worden ook cupping, moxa, guasha massage, … toegepast.

(1) https://www.iczo.be/nl/opleidingen/acupunctuur